karuzel, Kiedyś leciałem nocą na szklarską, jak jeszcze nie było autostrady do łodzi, to ciągnąłem do Marz, Bydgoszcz, Gniezno i potem Września, Jarocin, Trzebnica, Wrocław. Według mapsa to 450 km i bez korków 5:52 h przepisowo jadąc. Można A1 i 91 do Łęczycy i potem pipodówką do Sieradza i na S8 tam wskoczyć, niby godzina krócej, ale 60 km dalej. Nie wiem, nie testowałem. Pierwszą drogę jak nocą jedziesz i nie masz spiny czasowej mogę jako tako polecić :wink:
Wkrętarka i Podkaszarka
Zwiń
X
-
Wkrętarka i Podkaszarka
Kończy się moja wkrętarka Bosch która ma już sporo lat i muszę kupić nowy sprzęt. Używana będzie sporadycznie do domowych robótek. Chodzi żeby była w miarę wytrzymała i uniwersalna i posłużyła znowu kilka lat :wink:. Natomiast podkaszarka przydała by się do wykoszenia trawy tam gdzie nie da się podjechać kosiarką. Chaszczy kosić nie będę a tylko pozostałości po kosiarce.
Sprzęt najlepiej jak by nie był typowo chiński, ale jakiś w miarę markowy, ale nie bardzo drogi. Może gdzieś jakaś promocja by była okazja."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
-
-
Od jakiś 4 lat bez najmniejszych awarii używam takiego wynalazku(link zupełnie przypadkowy)
http://allegro.pl/gardena-podkaszark...302955738.html, podczas jakiś promocji w marketach, można dostać w cenie poniżej 100zł, teraz widziałem,że robią jeszcze wersje bezprzewodowe :P
sorki, poprawiony
Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Link nie działa (pomimo że przypadkowy), ale znalazłem co chciałeś pokazać
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
W grudniu 2012 kupiłem wiert-wkrętarkę Sparky BR12E (2 aku, ładowarka, torba, latarka).
Użytkowanie podobne jak u Ciebie - co jakiś czas coś porobić itp.
Jak na razie śmiga bez zarzutu; jestem zadowolony z tego zakupu.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
W castoramie znlazłem taka wkrętarkęhttp://www.skapiec.pl/site/cat/515/c...FSbnwgod0JoA4A
Cena 388zł
Zamówiłem ją bo brakło i na środę maja mieć.
Podkaszarkę też zamówiłem ale z firmy MAC za 99zł z łamaną końcówką (fajna sprawa) Jest w promocji.
Ma ktoś taką wkrętarkę Warto kupić?"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
2.0-16v Michał, makita zepsula sie dosc mocno na przelomie ostatnich 5 lat. Przy czym mam na mysli intensywne uzytkowanie, ale i sprzet nie dolnej ich polki.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Makita jest raczej droga, a te B&D ma cenę przystępną ."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
2.0-16v Michał, do domowego uzytku to pewnie wiekszosc budzetowych marketowek sie nada.
Moj kuzyn ma B&D juz chyba ok 4 lat i dalej smiga, a on akurat dosc mocno eksploatuje.
Wracajac do makity, jak zaczynalem prace w poprzedniej firmie, a bylo to ok 7 lat temu to wkretarki makity 14,4 Ah smigaly ok 3-4 lata, potem zamienione na nowszy model i ostatnie 2 lata to konczyly sie juz po roku. Albo padalo sprzeglo, albo przelacznik biegow wyskakiwal na luz.
Kiedys nr seryjny byl wybijany na cieplo na korpusie, a teraz jest tylko na naklejce i ciekawostka jak nr sie starl byly problemy z serwisem, wiec koledzy od razu nowki sztuki zaklejali naklejki izolacja.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
jeżeli kolega szuka tylko to sporadycznego uzytkowania to wydawanie jakiejs wiekszej kasy na markowy sprzet mija sie z celem. bo nie bedzie w pełni wykorzystywane a straci na wartości i będzie sie marnować. przy takim uzytkowaniu kupic cos w promocji w jakims obi castoramie, czasem sa fajne promocje i to bedzie w sam raz.
co do makity to potwierdzam to juz nie to co kiedys, to samo z boshem. spadła jakość. aczkolwiek nie mozna porównywac wszystkich urzadzeń bo w jednej marce sa dobre wkretarki w innej flexy itp ja przesiadłem sie na DeWalta, Kress-a ale to już inne zastosowanieOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, co do DeWalta i Kress-a to są dobre firmy choć niektórzy myślą że Kress to jakieś gówno ,a ja mam 5 młotowiertarek biją na głowę Makitę i Boscha ale nie Hitachi mam 3 szlifierki wyrzynarkę i wkrętarkę sieciową i ta jest najlepszą wkrętarką sieciową ze wszystkich które mam (wielkość ciężar ) a i jeszcze mam wkrętarkę aku jest super ,ale to nie ta cena o której tu mówimy wracając do sedna to Kress jest naprawdę mocny
Jeżeli chodzi o aku w tej cenie to
bije na głowę tą B&D http://allegro.pl/celma-wiertarko-wk...301181635.html
produkt Makity http://allegro.pl/makita-maktec-mt06...248803406.htmlSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Albo padalo sprzeglo, albo przelacznik biegow wyskakiwal na luz.
Kiedys nr seryjny byl wybijany na cieplo na korpusie, a teraz jest tylko na naklejce i ciekawostka jak nr sie starl byly problemy z serwisem, wiec koledzy od razu nowki sztuki zaklejali naklejki izolacja.Adam
Komentarz
-
-
b707, tylko ile miesięcznie płacisz ? po drugie we flocie to tylko na firmę ,a nie w przypadku jaki tu jest omawiany i trzeba też dobrze wszystko przeliczyć bo sprzęt chyba nigdy nie będzie TwójSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905, fakt zapomniałem o Hitachi, tez dobre urządzenia, użytkuje młotowiertarke, i do wymiany w ciagu prawie 4 lat poszły tylko szczotki. ale zwykła marketówka do uzytkowania jakiego twórca tematu potrzebuje wystarczy napewnoOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Miałem wiertarkę Hitachi z udarem, kupioną w którymś markecie (coś ok 250 zł), jakieś 3-4 lata temu i niestety w zeszłym roku zeszła. Nie podołała pokonać fundamentu.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
mamaj12, my nie o takiej mówimy , ale o tej np.
Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905, ale jak was doskonale zrozumiałem.
Tylko do domowego użytku chyba rzadko kto dołoży do SDSa.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
mamaj12, spooko ni się nie stało ,tylko żeby nikt nie pomyślał że się wymądrzam bo znowu owocka dostanęSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
My w pracy używamy wkrętarek z firmy Würth. Obecnie te nowe modele nie są już tak wytrzymałe jak stare:
Wkrętarką z powyższego linku wierciliśmy podtoczonym wiertłem fi 16 otwory w dwuteowniku HEA 140. Nie było problemów z brakiem mocy lub awarią sprzętu. Za moich czasów jest już ponad 4 lata intensywnie używana na budowie. Obecnie wysiadły w niej baterie, a wkrętarka nie do zajechania.
Teraz używamy takiej wkrętarki:
http://allegro.pl/wkretarka-wurth-ma...324017424.html ,ale nie wydaje mi się, żeby wytrzymała tyle co ta powyższego linku. Podobnie wiercimy nią otwory fi 16 jak również wkręcamy wkręty WSS samo-wiercące od razu w dwuteownik - ok. 500szt. na dach. Czasami ponad 1000szt.
Komentarz
-
-
mamaj12, w domu używam wkrętarki Einhell Bavaria 18V, akumulatory trzymają bardzo dobrze jak na sprzęt za tą cenę. Podkaszarkę mam taką http://www.ceneo.pl/6602153#tab=spec i chodzi bezproblemowo już dwa lata. Używam jej w podobnym zakresie jak podałeś w pierwszym poście.
[ Dodano: Wto 17 Cze, 14 08:27 ]
elpolacco, tylko po co komu taki sprzęt w domu za tyle kasy do przykręcania kilku krętów raz w tygodniu. ??? :wink: Sprzętem za 60zł kiedyś wkręcałem kołki i inne duperele wykańczając poddasze w domu.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, nie myślałem, że 18V za tą cenę będzie :shock:obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
Komentarz